Je profiel

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen nadat ik geregistreerd ben?

Log in via www.mycasting.be/casting/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net onder het menu) op het tandwiel-icoontje. Hier kies je “Bewerk profiel’. Vervolgens kan je je profiel aanpassen.

Om te bewaren klik je rechts bovenaan op het grijze vinkje of onderaan de pagina op ‘Profiel Updaten’.

Waar kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kies je links het tabblad ‘Wijzig Wachtwoord’.

Hoe kan ik mijn account aanpassen?

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kan je je account aanpassen. Meerdere tabbladen met instelling zijn beschikbaar aan de linkerkant (vb. ‘Wachtwoord Wijzigen’, ‘Privacy’ en ‘Verwijder Account’).

Waar kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kan je rechts je e-mailadres wijzigen. Na het wijzigen ontvang je op het nieuwe e-mailadres een bevestigingsmail.

Let op: het e-mailadres kan slechts voor 1 profiel gebruikt worden.

Waar pas ik mijn inschrijving tot bepaalde marketingcampagnes aan?

Tijdens je inschrijving vroegen we of we je op de hoogte mogen houden van onze projecten. Dit gebeurt via onze nieuwsbrief. Indien je niet langer onze nieuwsbrieven wenst te ontvangen, kan je dit wijzigen bij ‘Notificaties’ in je account.

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kies je links het tabblad ‘Notificaties’. Hier kan je een selectievakje bij de verschillende nieuwsbrieven aan of uitvinken. Je kan dit later opnieuw wijzigen.

Onderaan elke nieuwsbrief kan je ook steeds een link vinden om je inschrijving aan te passen of stop te zetten.

Hoe deactiveer ik mijn account tijdelijk?

Indien je om het even welke reden een bepaalde periode niet wil geselecteerd worden, kan je je profiel verbergen uit de zoekresultaten.

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kies je links het tabblad ‘Privacy’. Hier kan je ervoor kiezen om onzichtbaar te zijn in de database. Je kan dit later opnieuw wijzigen.

Hoe verwijder ik mijn account definitief?

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net voor het menu) op het grijze tandwiel-icoontje. Hier kies je “Mijn Account’. Vervolgens kies je links het tabblad ‘Verwijder Account’. Voer je wachtwoord in en klik op ‘Verwijderen’. Je persoonlijke gegevens worden uit onze database gewist.

Waarom krijg ik de 'Vervolledig je profiel'-notificatie?

Om de zoektocht naar het juiste profiel zo makkelijk mogelijk te maken voor ons en onze klanten, hebben wij een zo gedetailleerd mogelijk profiel nodig. Daarom willen we je aansporen om zo veel mogelijk informatie op te geven. Deze velden zijn echter niet verplicht maar het vergroot de kans om geselecteerd te worden.

Voorbeeld
We hebben een rol waar we een Frans sprekend persoon voor nodig hebben. Indien jij bij ‘Gesproken Talen’ op je profiel hebt ingevuld dat je Frans spreekt, zal jij sowieso al bij onze klant in de zoekresultaten verschijnen.

Hoe voeg ik een profielfoto toe?

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik rechts bovenaan (net onder het menu) op het tandwiel-icoontje. Hier kies je “Bewerk profiel’. Vervolgens kan je je profiel aanpassen.

Als je op de foto klikt, kan je de bestaande verwijderen of je foto wijzigen (een profielfoto mag niet groter dan 5mb zijn).

Na het uploaden dien je de foto bij te snijden. Wijzig het vierkant (je kan op de hoeken klikken en slepen om het groter of kleiner te maken) en kies zo het deel wat zichtbaar zal worden. Klik vervolgens op ‘Toepassen’.

Om de wijzigingen te bewaren klik je rechts bovenaan op het grijze vinkje of onderaan de pagina op ‘Profiel Updaten’.

Het toevoegen van mijn profielfoto lukt niet. Wat nu?

Controleer eerst of je de recentste versie van Firefox, Chrome of Safari gebruikt. Lukt het niet op je mobiele apparaat? Probeer dan op een desktop computer.

Indien het nog steeds niet lukt, neem je contact op met johan@my casting.be.

Om je te kunnen helpen, dien je in je mailtje te vermelden welk apparaat (bv. iPhone, iPad, Android tablet,…), besturingssysteem (bv. Windows 11, Mac OSX Sierra) en browser (bv. Firefox, Chrome of Safari) je gebruikt.

Hoe registreer ik meerdere kinderen?

Voor elke profielregistratie is een uniek e-mailadres vereist (je kan zowel inloggen met de gebruikersnaam als het e-mailadres). Indien je meerdere kinderen wenst in te schrijven, is het dus noodzakelijk dat je voor elk profiel een ander e-mailadres van je kind gebruikt.

Bij de registratie is er een apart veld voor het e-mailadres van de ouder/voogd. Dit adres wordt gebruikt indien we contact nemen wanneer je kind in aanmerking komt voor een opdracht. Dit kan je bij elke afzonderlijke registratie opnieuw invullen en hoeft dus niet uniek te zijn.

Voor wie dient deze website?

Onze database beperkt zich niet enkel tot figuranten. Ook professionele acteurs kunnen zich inschrijven.

Ik ben professioneel acteur. Hoe maken jullie het onderscheid?

Nadat je profiel is goedgekeurd, krijg je de mogelijkheid om opleidingen en/of ervaringen toe te voegen. Het invullen van deze velden en toevoegen van een link naar een showreel/voorbeeld is belangrijk zodat wij kunnen verifiëren dat je wel degelijk professioneel acteur bent.

Hoe voeg ik extra foto's toe aan mijn profiel?

 

Log in via www.mycasting.be/inloggen. Je komt automatisch op je profielpagina uit.

Klik in de donkergrijze balk op ‘Foto’s’. Vervolgens kan je kiezen om een ‘Nieuw album’ aan te maken. Voer een titel in voor je eerste album (bv. Portfolio) en klik vervolgens op ‘Foto’s kiezen’. Selecteer op je computer 1 of meerdere foto’s en klik op ‘Publiceren’. Een nieuw album met je gekozen foto’s zal aangemaakt worden.

Castingoproepen

Hoe stel ik mij kandidaat?

Indien je interesse hebt in een oproep, kan je onderaan de oproep op de knop ‘Kandidatuur insturen’ klikken. Vervolgens zal de producer van de opdracht je contacteren indien je profiel in overweging genomen wordt.

Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen!?

Uit alle aanvragen die wij ontvangen op een bepaalde oproep, dient een voorselectie gemaakt te worden van kandidaten die wij geschikt vinden om voor te stellen aan onze klant. Dit vergt tijd. Voor opdrachten waarvan de datum nog ruim in de toekomst ligt, zal je vaak pas na 1 à 2 werkdagen een antwoord ontvangen. Voor dringende oproepen is dit gemiddeld een dag.
We begrijpen dat je ongeduldig staat te popelen of misschien al andere plannen wenst te maken. Als je bijvoorbeeld op dinsdag nog geen mailtje van de producer hebt gekregen voor een opdracht op donderdag, dan mag je er eerder vanuit gaan dat je wellicht niet weerhouden zal worden. Het is niet altijd mogelijk om iedereen om korte tijd meteen van antwoord te voorzien.

Hoe weet ik dat ik niet geselecteerd werd?

Zodra de oproep wordt afgesloten, zal je steeds een automatisch mailtje ontvangen waarin staat dat je niet geselecteerd werd voor de opdracht.

Ik wens graag wat meer informatie.

Alle beschikbare informatie kan je bij de oproep vinden. Van zodra je geselecteerd bent voor een opdracht, zal de producer via e-mail contact met jouw opnemen met bijkomende informatie en eventuele vragen.

Het heeft geen nut om contact met ons op te nemen via het algemene e-mailadres voor bijkomende informatie vooraleer je geselecteerd bent.

Ik wil mij kandidaat stellen met gezinsleden.

Je kandidaat stellen voor een oproep doe je in principe individueel via je eigen persoonlijke profiel. Een uitzondering maken we voor gezinsleden binnen hetzelfde gezin. Dit kan je aanvinken onderaan de oproep bij ‘Deelnemen als gezin’. Vervolgens dien je de gegevens van elk gezinslid in te vullen die zich ook kandidaat wenst te stellen. Opgelet: voor elk van deze gezinsleden dient een apart profiel te te bestaan op mycasting.be. Indien dit niet het geval is, wordt hier geen rekening mee gehouden.

Ik wil mij kandidaat stellen met familie of vrienden.

Familieleden buiten het gezin of vrienden, dienen zich individueel kandidaat te stellen via hun profiel. Het is niet mogelijk om je samen met hen kandidaat te stellen en hier zal ook geen rekening mee gehouden worden. Onze producers zoeken naar het beste profiel voor een bepaalde figuratie-opdracht en kunnen hier geen rekening mee houden.

Toch nog hulp nodig?

Kan je niet wachten om voor de eerste keer te schitteren voor onze camera maar ervaar je problemen met het aanmaken of wijzigen van je profiel?
Aarzel niet om ons te contacteren. Voor algemene vragen over castings kan je ons bereiken via e-mail op hallo@mycasting.be.

Heb je een vraag over de technische werking van de website? Neem dan contact met johan@mycasting.be. We zijn op weekdagen tussen 09u00 en 18u00 bereikbaar op +32 (0)11 91 44 45.

My casting is een website van Medialife bv, www.medialife.be. Meer informatie over de manier waarop we profielgegevens verwerken en met wie ze gedeeld worden, kan je vinden in onze privacy policy.